perjantai 19. joulukuuta 2014

Simo Lampinen – varsinainen suurajaja

Simo Lampista voisi kutsua hyvällä omallatunnolla vaikka Mr Suurajoksi. Lampisen vuosina 1962-76 Jyväskylässä ajama sarja säilyy lyömättömänä varmasti ikuisesti. Lampinen ajoi viidentoista vuoden aikana 15 kertaa peräjälkeen maaliin ja sijoittui joka kera viiden parhaan joukkoon. Voittajaksi mies kruunattiin kolmesti, vuosina 1963, -64 ja -72.

Viimeiset suurajonsa Simo Lampinen ajoi vuonna 1979, ja heti 80-luvun alussa hän ryhtyi kommentoimaan ”kaikkien suomalaisten rallikisojen äidin” tapahtumia TV-kakkoselle.
Ja vuonna 1992 Lampinen ”palasi kotiin”, Suurajojen kilpailujohtajaksi ja koko organisaation toiminnanjohtajaksi.

Maailman rallipolkuja Simo Lampinen kiersi kilpailijana vuodet 1961-79 ja teki sivussa suksibisnestä. Aina siihen asti kunnes perheyhtiö Lampinen saatiin satamointua onellisesti Karhu Titaniin.
Suurajojen lisäksi Lampinen nousi voittajaksi RAC-rallissa ja Skotlannissa. Kolmesti hän oli voittamassa merkkien maailmanmestaruutta Lancialle ja Fiatille, Markku Alenin tallikaverina.

Pitkään ei Simo Lampinen saanut levät laakereillaan aktiiviuran päättymisen jälkeen. Porvoon Moottorikerhosta tie vei ensin Finnish Junior Rallye Teamin vetäjäksi ja sitten kaksivuotiskaudeksi 1987-88 Suomen Autourheiluliiton puheenjohtajaksi. Hän on toiminut 1990-luvun alun Alastaron Moottoriradan, Formula Finlandian, hallituksen puheenjohtajana.

Simo Lampinen

Simo Lampiselle suurajokultaa 1972

Simo Lampinen

Simo Lampinen


Lähdeaineisto Kilpakenttien sankarit 3 ISBN 951-30-8902-9

Ei kommentteja: