torstai 22. maaliskuuta 2012

Himangan Urheilijain ja Kalajoen Lentopallon yhteistyö – HU -Kalajoki
Himangan Urheilijoilla on joukkue miesten 1-sarjassa kaudella 2007–2008. Joukkueen passipeliä pelaamaan hankittiin Brasiliasta Marcos Barbosa Cavalari. Hän pelasi edelliskaudella Espanjan toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Kaattarin veljekset Jussi ja Antti pelaavat myös joukkueessa. Antti Kaattari on pelannut kaksi kautta lentopallon SM-liigassa, Kempeleen Lentopallon ja Salon Piivolleyn riveissä. Kaudella 2005 hän oli voittamassa Piivolleyn kanssa Suomen Cupin hopeaa ja SM-hopeaa. Samalla kaudella hän myös merkkautti SM-liigan kolmanneksi kovimman ulottuvuuden. Jussi Kaattari on 18-vuotias lentopallon pelaaja. Hän pelasi ensimmäisen kautensa 1-sarjassa 16-vuotiaana.

Kaudella 2008-2009 Himangan Urheilijat sijoittui jälleen toiseksi saaden 19 ottelsuta 28 pistettä. Sarjan voitti Oulun Etta tappiottomalla saldolla. Napapiirin Palloketut oli kolmas ja Ylivieskan Kuula kymmenes. HU hävisi kahdesti Oulun Ettalle numeroin 0-3 ja 3-1, sekä Kuortaneen joukkuelle numeroin 1-3, Nurmon Jymylle 3-1 ja Laihian Lujalle 3-0 numeroin.

HU-Kalajoki pelaa ykkössarjaa

Himangan Urheilijoille jäi lentopallon ykkössarja paikka, vaikka joukkueen pelaajista Janne Heikkilä, Jari Tuura, Marko Hiitola ja Mikko Keskisipilä siirtyivät Kokkolan Tiikereihin. Antti ja Jussi Kaattari sekä libero Teemu Isotalus siirtyivät Ylvieskan Kuulaan. Passari Marcos Cavallari suunnisti kotimaahansa Brasiliaan. Myös legendaarinen himankalainen passari Arto Rautio oli jättänyt HU:n joukkueen jo vuotta aikaisemmin. Himangan Urheilijoihin edelliskauden joukkueesta jäi ainoastaan Jaakko-Matti Joensuu.

Tässä vaiheessa Himangan Urheilijain lentopallojaoston puheenjohtajan Päiviö Roukalan ja joukkueen valmentajan Esa Laurin oli otettava lusikka kauniisti käteen ja ryhdyttävä muodostamaan joukkuetta jäljellä olevista mahdollisuuksista. Himangan Urheilijat, Kalajoen Lentopallo ja Himangan Roima yhdistivät voimansa. Himangan kunta ja Kalajoen kaupunki yhdistyvät vuoden 2010 alussa. Tavoitteena on pitää lentopalloilu myös laajentuvan kaupungin urheilukuvassa vahvasti mukana.

Yhdistettyyn joukkueeseen palasivat Ylivieskan Kuulasta himankalaiset Alf Hillilä ja passari Tomi Riutta. Ylivieskan Kuulan joukkueesta siirtyi yhdistetyn joukkueen paitaan kalajokinen Teemu Salmela ja oulaistelainen superlahjakkuus 17-vuotias Ville Sorvoja. Ennen sarjakauden alkua myös bulgarialainen, entinen KaLePan pelaaja, 203 cm pitkä keskitorjuja Ilia Dimitrov tuli vahvistamaan yhdistettyä joukkuetta. Himangan Roiman 2-sarjan joukkueesta tuli merkittävä osa pelaajista. Joukkueen muut pelaajat ovat passari Ville Lehtinen, Kari Boren, Leo Tilus, Iiro Lokasaari, Tapani Roukala, Tero Roukala, Pauli Pienipaavola ja Matti Somero. Tavoitteena joukkueella voi olla ainoastaan sarjapaikan säilyttäminen.

Kalajoella on haluttu panostaa lentopalloiluun. Kalajoen lukioon on perustettu "lentopallolinja", jossa koulutetaan lentopalloilijoita. Nyt opiskelupaikat ovat kiinnostaneet pääasiassa naislentopalloilijoita joten ehkäpä tulevina vuosina naislentopalloilu on kova sana Kalajoen kaupungissa.

Kahdeksan ottelun jälkeen HU Kalajoki on ykkösarjan ykköslohkossa peränpitäjänä ilman voittoja. Kauden ensimmäisessä ottelussa Rovaniemellä HU Kalajoki hävisi ottelunsa puhtaasti 3-0 (25-21, 25-16, 25-19). Ensimmäisessä kotiottelussa HU sai vieraaksi Himangan kaarihalliin oululaisen Ettan, mikä voitti ottelun numeroin 3-0 (25-19, 25-20, 25-18). Ensimmäisen kotiottelunsa Kalajoella HU Kalajoki pelasi sarjajohtajaa Vaasan Kiistoa vastaan 19.10. ja hävisi numeroin 3-1 (18-25, 20-25, 26-24, 20-25). Seuraava peli oli jälleen Himangalla, jossa Kalevala Sport voitti HU:n numeroin 3-0 (25-20, 25-21, 25-16). Kyyjärvellä HU kärsi kirvelevän 3-2 (20-25, 27-25, 25-22, 23-25, 15-13) tappion. Kalajoella joukkueen toisessa Kalajoella pelatussa ottelussa vastassa oli paikallisvastustaja Ylivieskan Kuula, jolle HU hävisi numeroin 3-1 (25-14, 25-22, 23-25, 25-18),

Viime viikonvaihteessa Raahessa tuli jälleen karvas tappio numeroin 3-2 ( 17-25, 22-25, 25-16, 25-23, 15-6) ja sunnuntaina Kokkolassa Tiikerit oli parempi numeroin 3-1 (25-21, 25-21, 27-25, 25-22). Alkusarjan 20 ottelusta on nyt takana kahdeksan. HU Kalajoella on vielä kaikki mahdollisuudet säilyttää sarjapaikkansa, mutta se edellyyttää 4-5 voittoa tulevissa kamppailuissa.

Kylmää kyytiä Torniossa

HU-Kalajoen joukkue vieraili viime sunnuntaina Torniossa ja kärsi puhtaan 3-0 (25-18, 25-13, 25-22) tappion Tornion Lentis-88:lle. HU-Kalajoen joukkueesta puuttuivat sairastumisten takia Kari Boren ja Leo Tilus sekä Jaakko Matti Joensuun. On selvää, että avauskuusikon miesten tasoisia korvaajia joukkueessa ei ole.
Tornion kokenut passari Jukka Riekki pyöritti mallikkaasti Tornion peliä.
HU-Kalajoki on pitkälti 17-vuotiaan hakkuri Ville Sorvojan ja 203 cm pitkän keskitorjujan Ilia Dimitrovin sekä yleispelaajaTeemu Salmelan varassa. Joukkueella on runsaasti parannettavaa vastaanotoissa. Tornion kovat syötöt tuottivat suuria vaikeuksia HU-Kalajoen pelaajille. Kun vastaanotto petti niin passitkaan eivät voineet olla parhaita mahdollisia.

HU-Kalajoen voittosarakkeessa on puhdas nolla. Joukkueella on jäljellä vielä 11 ottelua ja niistä on voitettava vähintään neljä ottelua jotta sarjapaikka varmasti säilyisi. Tilanne on haastava. Viikonloppuna Nurmon Jymy saapuu Kalajoelle lauantaina ja NaPa Himangalle sunnuntaina. On todennäköistä, että Nurmon Jymy on liian vahva joukkue HU-Kalajoen voitettavaksi. Sen sijaan Napapiirin Pallo-Ketut on voitettavissa oleva joukkue. HU-Kalajoen on myös voitettava NaPa jos sarjapaikka aioitaan säilyttää. Jos tappio tulee vielä tässäkin ottelussa niin silloin joukkueen johdon on ryhdyttävä asian vaatimiin toimenpiteisiin kahden pelimiehen hankkimiseksi.

HU-Kalajoen tappioputki jatkuu

Nurmon Jymy voitti HU-Kalajoen puhtaasti 3-0 (25-23, 25-17, 25-17) numeroin lauantaina 29.11. Kalajoella. Sunnuntaina HU-Kalajoki koki tappion Himangan kaarihallissa Napapiirin Pallo-Ketuille numeroin 3-1 ( 13-25, 25-20, 25-16, 25-22). HU-Kalajoen peli on kuitenkin mennyt kauden aikana huomattivasti parempaan suuntaan.

Lauantaina Kalajoella Nurmon joukkueesta oli poissa 32-vuotias hakkuri Jani Pykäri ja 194 cm pitkä keskitorjuja Henri Haaraniemi sekä 198 cm pitkä yleispelaaja Antti Järvenpää.
Kotijoukkueesta olivat loukkaantumisten takia poissa kokenut 192 cm pitkä keskitorjuja Leo Tilus ja yleispelaaja Kari Boren, joka on vuosikaudet pelannut yhdessä passari Ville Lehtisen kanssa. Molemmat joukkueet olivat varamiehisiä ja se näkyi myös pelin tasossa.

Nurmon Jymyn joukkueen fysiikkavalmentajana oli kalajokisille tuttu entinen maajoukkuekonkari ja nykyinen huippuvalmentaja Kauko Alajoki (kuvassa). Kauko on syntyisin Kalajoen Rahjankylästä. Hän on entinen suomalainen maajoukkuetason huippulentopalloilija. Alajoki pelasi urallaan monissa eri seuroissa kuten esimerkiksi Kokkolan Tiikereissä. Hän pelasi uransa ensimmäisen maaottelun miesten maajoukkueessa vuonna 1973, jonka jälkeen hän pelasi aina 84 A-maaottelua Suomen maajoukkuepaidassa. Hän esiintyi maajoukkueen mukana MM-kisoissa Italiassa vuonna 1978 sekä EM-kotikisoissa vuonna 1977. Urallaan hän pelasi satoja liigaotteluita eri seurajoukkueissa. Alajoki edusti uransa aikana useita eri joukkueita kuten Kalajoen Junkkareita, GVK Tapperia, Kokkolan Jymyä, Lahden Kimmoa, Kokkolan Tiikereitä, ja Seinäjoen Mailajusseja.
Pelaajauransa jälkeen Alajoki ryhtyi lentopallovalmentajaksi. Hän on tähän mennessä valmentanut Seinäjoen Maila-Jusseja, Kurikan Ryhtiä, Ähtärin Mesikämmeniä, Lapuan Virkiää, Kauhavan Visaa ja Kalajoen Lentopalloa. Nykyisin hän toimii Nurmon Jymyn joukkueen fysiikkavalmentajana.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue HU-Kalajoki pelasi erittäin hyvin johtaen ensimmäistä erää tilanteessa 6-2, mutta vierasjoukkue tasoitti tilanteeksi 9-9. Siitä edettiin tasatahtia aina numeroin 22-22. Sen jälkeen Nurmon Jymyn kokeneet pelaajat ratkaisivat erän nurmolaisille. Toinen ja kolmas erä olivat läpihuutojuttuja, sillä kotijoukkue ei pysynyt vieraiden tahdissa alkuunkaan. Kotijjoukkueen valmentaja Esa Lauri vaihteli pelaajia tavalla mikä herätti ihmetystä ainakin katsomossa.

Kotijoukkueen vastaanotto toimi suhteellisen hyvin Teemu Salmelan ja Alf Hillilän toimiessa vastaanottajina. Koko ottelun paras pelaaja oli ilman muuta kotijoukkueen nuori hakkuri Ville Sorvoja, joka takoi ottelussa peräti 24 pistettä. Ainoastaan kaksi kertaa Nurmon Jymyn 208 cm pitkä keskitorjuja Juha Järvenpää onnistui torjumaan Ville Sorvojan tappolyönnit. Ville Sorvoja teki kaksi syöttöpistettä.

Passari Ville Lehtinen syötti kovia ja passasi sekä jujutti erittäin hyvin. Kotijoukkueen torjunnassa on parantamisen varaan. Torjuntapisteitä koko ottelun aikana tuli kotijoukkueelle vain kuusi pistettä. Myös keskihyökkäyksiä oli liian vähän. Matti Somero ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla toisena keskipelaajana. Nuori 18-vuoitias 188 cm pitkä Pauli Pienipaavola onnistui keskipelaajana suhteellisen hyvin lyhyinä kentällä oloaikoinaan. Loukkaantuneen Kari Borenin korvaajaa joukkueessa ei ole. Keskitorjuja Ilia Dimitrovin saldo tässä ottelussa oli kymmenen pistettä ja kaksi helppoa syöttövirhettä. Teemu Salmelan saldo oli kahdeksan pistettä. Passari Ville Lehtinen hankki syötöillään ja jujuillaan kahdeksan pistettä. Alf Hillilälle kirjattiin kaksi pistettä ja Matti Somerolle neljä pistettä. Jaakko-Matti Joensuu ei kuulunut kotijoukkueen onnistujiin.

HU-Kalajoki tarvitsisi nyt kokeneen keskitorjujan sekä kovalyöntisen yleispelaajan. Ilman näitä vahvistuksia on turha haaveilla sarjassa säilymisesta. Ykkäsarjan taso näyttää tällä kaudella oleva ainakin ykkäslohkossa varsin keskinkertainen.

Sunnuntaina 30.11. Himangalla kotijoukkue HU-Kalajoki aloitti vahvasti ja vei ensimmäisen erän nimiinsä näyttävästi numeroin 25-13. Erityisesti nuori hakkuri Ville Sorvoja oli loistovireessä ja myös passari Ville Lehtinen onnistui tehtävässään erinomaisesti. Villellä oli kuitenkin pienenä miinuksena muutama verkkosyöttö. Vastaanotto oli nyt astetta parempi kuin lauantaina. Libero Tero Roukala pelasi myös hyvän pelin.

Toisesta erästä lähtien NaPan passari Toni Mäkitupa löysi entistä paremmin NaPan tehomiehen latvialaisen Arthurs Kiselevsin. Jälki oli tuhoisaa. HU-Kalajoen joukkueen torjuntapari Ilia Dimitrov - Ville Sorvoja onnistuivat nyt paremmin kuin edellisenä päivänä Kalajoella. Tästä huolimatta NaPa vei erän lukemin 25-20.

Kolmas erä oli kotijoukkueen sekoilua. Valmentaja Esa Lauri pyöritti vaihtorulettia kuin keittäjä puurokattilaa, mutta siitä ei ollut ainakaan apua tilanteeseen. Tunteet kuohatelivat kentällä, sillä kaikkiin tuomariratkaisuihin ei oltu tyytyväisiä. NaPa vei erän näytöstyyliin numeroin 25-16.

Neljännessä erässä HU-Kalajoki taisteli Teemu Salmelan johdolla, mutta NaPa vei rutiinilla kolmannen erän ja voitti ottelun nihkeästä alusta huolimatta. HU-Kalajoen peliä vastustajan on liian helppo lukea. Ensi sunnuntaina HU-Kalajoki kohtaa Ettan Oulussa.

HU-Kalajoelle tappio Oulussa

Lentopallon ykkössarjan ottelussa karsintasarjan paikkaa tavoitteleva Oulun Etta kukisti HU-Kalajoen kolmessa erässä numeroin 3-0 (25-20, 25-23, 25-22). Tämä oli HU-Kalajoelle jo 12. perättäinen tappio. HU-Kalajoki aikoo kuitenkin taistella tiukasti sarjapaikastaan.

Oulussa HU-Kalajoen torjunta oli hukassa kuten aikaisemmissakin otteluissa. Joukkue on nuori ja kokematon sekä kaiken kukkaraksi lyhyehkö. Torjuntapisteitä on vaikea näin lyhyellä joukkueella saada. Ettalla on puolestaan yksi ykköslohkon parhaista torjunnoista ja se söi HU-Kalajoen hakkurin Ville Sorvojan tehoja. Passari Ville Lehtisen ja keskimies Ilia Dimitrovin yhteistyö on parantanut koko kauden ajan.

Parhaimman vastuksen HU-Kalajoki pystyi antamaan Ettalle ottelun toisessa erässä, jossa se johti erää jo pistein 21-20. Erä kääntyi kuitenkin kotijoukkueelle Ettan jukkueen rutinoidummalla pelillä. HU-Kalajoen vastaanotto- ja puolustuspeli on kohtuullisen hyvää. Teemu Salmela on joukkueen varmimpia nostajia.
Joukkueesta puuttuu ratkaisijoita. Iskuvoimaa on saatava lisää. Ettan joukkueen vaikeimmin pideltävät pelaajat olivat juuri parimetriset keskimiehet Markku Huuskonen ja Pekka Piippo. Näitä HU-Kalajoen torjunta ei saanut kiinni. Ettan voitti ottelun lähes puolivauhdilla, sillä pelaajakierrätys kertoi siitä.

Ensi sunnuntaina HU-Kalajoki saa vastaanssa Himgalla Kokkolan Tiikerit, mikä on voitettavissa oleva joukkue. Peli on todella tärkeä HU-Kalajoelle, jos sarjapaikasta aiotaan todella taistella. On todennäköistä, että vasta kahdeksan sarjapistettä takaa varmuudella sarjapaikan. Siksi on voitettava jäljellä olevista kahdeksasta pelistä neljä peliä.

HU-Kalajoki taipui tappioon

Kalajoen ja Himangan yhdistelmäjoukkue HU-Kalajoki taisteli sunnuntai-iltana urhoollisesti Kokkolan Tiikereitä vastaan. Jännitysnäytelmä venyi aina viidenteen erään asti, mutta lopulta Kokkolan Tiikereiden rutiini ratkaisi pelin kokkolalaisten eduksi 2-3 (26-28, 17-25, 25-22, 31-29, 9-15). Himangan kaarihallissa oli tiivis tunnelma, kun viime kaudella HU:ta edustaneet nykyisin Kokkolan Tiikereitä edustavat Mikko Keskisipilä, Marko Hiitola, Jari Tuura ja Janne Heikkilä sekä valmentaja Timo Hihnala saapuivat taistelemaan viime kauden kotihalliinsa täysin viime kaudesta uudistunutta HU-Kalajokea vastaan.

HU-Kalajoki taisteli erinomaisesti ensimmäisen erän voitosta, mutta Tiikerit oli niukasti parempi erän ratkaisupalloissa. Tiikerit oli koko ajan hiukan niskan päällä johtaen erää 1-5 pisteen erolla. Suurimmillaan ero oli tilanteessa 10-15, jolloin kotijoukkueen vastaanotto ei toiminut ja siitä luonnollisesti kärsi passi- ja hyökkäyspeli. Kotijoukkue tasoitti pelin tilanteessa 24-24 ja oli jo eräpallotilanteessa 25-24. Tiikerit kuitenkin nousi sillasta ja meni 25-26 johtoon. HU-Kalajoki tasoitti pelin 26-26. Sen jälkeen Tiikerien Mikko Keskisipilä ratkaisi erän kokkolalaisille.
HU-Kalajoen tehomiehiin ensimmäisessä erässä kuuluivat Iliya Dimitrov neljällä pisteellä ja Ville Sorvoja kolmella pisteellä.

Toinen erä meni selkeästi vierasjoukkueen komennuksessa. Ville Lehtisen passipeli ei ottanut onnistuakseen ja niinpä kentälle vaihdettiin kakkospassari Tomi Riutta. 8-8 tilanteesta Tiikerit karkasi 11-20 tilanteeseen. Kotijoukkueen suuri virhemäärä varsinkin vastaanotossa ratkasi erän. Leo Tiluksen otteissa näkyi pelaamattomuus sairastelun jälkeen. Erä meni selvästi Tiikereille numeroin 17-25.

Pitkän erätauon jälkeen kokkolalaiset saivat tuntea kotijoukkueen kovan komennon selkänahoissaan kolmannessa erässä. Erä oli koko ajan kotijoukkueen hallinnassa. Tilanteesta 12-12 alkoi kotijoukkueen onnistumiset. Pian oli taululla numerot 20-15. Tämän erän onnistuja oli 20-vuoitias Jaakko-Matti Joensuu, joka onnistui tappamaan pallon neljä kertaa ja otti vielä yhden torjuntapisteenkin. Ville Sorvoja teki kolme onnistunutta hyökkäystä, torjui yhden pisteen ja syötti yhden ässäsyötön. Iliya Dimitrov esitti kaksi todella näyttävää torjuntaa. Teemu Salmela onnistui pistämään pallon kolme kertaa vastustajan lattiaan. Libero Tero Roukala nosti nyt varmasti ja virheettomästi. Näin erä meni kotijoukkueelle 25-22. Tunnelma alkoi kaarihallissa nousta kattoon.

Neljännessä erässä yhdistelmäjoukkue nousi kuilun partaalta voittoon. Koitjoukkue hallitsi niukasti peliä koko erän ajan. Tiikerit pääsi erän aikana ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 21-22. Ville Sorvoja oli päättänyt, että tätä erää ei Tiikereille anneta. Ville Sorvoja iski peräti kuusi kertaa pallon vastustajan kenttään ja torjui yhden pisteen ja syötti yhden ässäsyötön. Toinen erän sankari oli Iliya Dimitrov , joka torjui kolme pistettä ja iski keskeltä kolme kertaa pallon vastustajan kenttään. Tiikereillä oli erä katkolla tilanteessa 23-24, mutta kotijoukkue tasoitti. Tiikerit siirtyi uudelleen johtoon tilanteessa 26-27. Kotijoukkue tasoitti ja siirtyi Ville Sorvojan iskulyönneillä johtoon tilanteessa 29-28. Tiikkerti tasoitti tilanteeksi 29-29, mutta HU-Kalajoki ei antanut yllättää, vaan trilleri päättyi lopulta 31-29.

Päätöserässä HU-Kalajoen paukut kuitenkin ehtyivät ratkaisevalla hetkellä. Ville Sorvoja taisteli leijonan lailla iskemällä neljästi pallon kenttään, torjui yhden pisteen ja syötti kaksi ässäsyöttöä. Muista ei ollut Tiikereiden kaatajiksi. Ainoastaan Jaakko-Matti Joensuu pystyi hankkimaan kotijoukkueelle yhden pisteen. Tiikerit karkasi tilanteessa 7-7. Erä ja koko ottelu kaatui nuorten kokemattomien pelaajien hermostuneeseen peliin ja virhesuorituksiin. Pisteet matkasivat Kokkolaan lopulta selkeän viidennen erän ansiosta.

Ottelun sankari oli Ville Sorvoja 25 pisteellä. Hänet myös palkittiin joukkueensa parhaana. Myös Iliya Dimitrov ja Teemu Salmela onnistuivat hyvin. Kokkolan Tiikereiden paras mies on edelleenkin Mikko Keskisipilä. Janne Heikkilä ja Jari Tuura olivat yllättävän vaisuja. Marko Hiitola oli torjunnassa hyvä. Sen sijaan Kokkolan Tiikereiden ulkomaalaispelaajat 23-vuotias ja 188 cm pitkä Nicolic Djordje ja 25-vuotias ja 190 cm pitkä Juraj Tomasik eivät välttämättä ole vahvistuksia vaan pikemminkin täydennyksiä Kokkolan Tiikereiden joukkueessa.

HU-Kalajoki jatkaa sarjassa jumbona edelleenkin ilman pisteitä. Toisaalta raahelainen SalSa ei ole kuin yhden voiton edellä yhdistelmäjoukkuetta. HU-Kalajoen peli on parantunut kauden aikana selvästi ja siksi on toveissa vielä voitot Kyyjärven Kyvystä, Saloisten Salamasta sekä mahdollisesti rakkaasta vihollisesta Ylivieskan Kuulasta.

HU-Kalajoki piinasi sarjajohtajaa

HU-Kalajoki jatkoi mainioita suorituksiaan Laihialla, jossa se kohtasi sarjajohtaja Vaasan Kiiston. Odotetun läpihuutojutun sijasta HU-Kalajoki piinasi sarjajohtajaa kahdessa erässä jatkopalloille asti. Ottelu kuitenkin päättyi Kiiston voitton 3-0 (29-27, 25-19, 27-25). Avauserää HU-Kalajoki johti jo 23-18, mutta Kiisto käänsi erävoiton nimiinsä kokemuksellaan.

Toista erää HU-Kalajoki johti jo 13-19, mutta sen jälkeen Kiisto teki 12 pistettä putkeen. HU-Kalajoki teki vastaanottovirheitä ja muutamia muita mokia jolloin erä meni kotijoukkueelle.

Kolmatta erää HU-Kalajoki johti jo 18-12, mutta jälleen kerran Kiisto käänsi erän edukseen. HU-Kalajoen suorituksen arvoa nostaa se, että joukkueesta oli 203 cm pitkä keskipelaaja Iliya Dimitrov jo joululomalla Bulgariassa ja toinen keskitorjuja Leo Tilus oli sairaslistalla samoin kuin yleispelaaja Kari Boren. Nuoret Pauli Pienipaavola ja Tapani Roukala hoitivat "varamiehinä" postinsa kiitettävästi. HU-Kalajoen paras oli jälleen hakkuri Ville Sorvoja. Kiiston paras mies oli kokemuyksellaan erät kotiin kääntänyt Tuomas Väyrynen.

HU-Kalajoki on vielä ilman voittoja, mutta keväällä on odotettavissa ensimmäiset voitot, sillä niin paljon on nuoren joukkueen peli kehittynyt kauden aikana.
Lauantaina 17.1.2008 HU-Kalajoki matkustaa Kajaaniin Kalevala Sportin vieraaksi. Tuleeko ensimmäinen voitto Kajaanista? 18.1.2008 HU-Kalajoki saa vastaansa Kalajoen lukion salissa Kykyyjärven Kyvyn. 25.1.2008 HU-Kalajoki matkustaa Ylivieskaan ja kohtaa Kuulan. 1.2.2008 Himangan Urheiluhallissa vastassa on Saloisten Salama. Näistä otteluista HU-Kalajoki saanee vähintäänkin neljä sarjapistettä.
Lentopallokausi 2009-2010 käynnistyi

Lentopalloilun Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella HU-Kalajoki matkasi Ouluun Ettan vieraaksi. Molemmat joukkueet pelaavat ykkössarjassa. Oulun Etta voitti ottelun selvin 3-0 (25-18, 25-16,25-18) numeroin. Oulun Etta on ykkössarjassa oman lohkonsa ehdoton ennakkosuosikki Kokkolan Tiikereiden ohella. Muut ykkössarjan ykköslohkon joukkueet ovat Kalevala Sport Kajaanista, Vaasan Kiisto 1, Kyky-Betset Kyyjärveltä, Napapiirin Pallo-Ketut Rovaniemeltä, Kuortaneen urheiluopiston joukkue ja Kuutoset Seinäjoelta.

Lentopalloilun kehitys alueellamme

Saloisten Salama putosi kakkossarjaan ja pelimiehistä osa jatkaa kakkossarjassa Raahen Lentopallon joukkueessa. Tähdenlento Ylivieskan Kuula sammui pelaajapulaan ja talousvaikeuksiin. Osa pelaajista siirtyi Alavieskan Viriin pelaamaan kakkossarjaa. Himangan ja Kalajoen yhteistyö jatkuu edelleen. HU-Kalajoki pelaa ykkössarjaa ja Himangan Roima kakkossarjaa. HU-Kalajoen sarjaottelut pelataan Himangalla. Kalajoen lukiossa on lentopalloilun suuntautumisvaihtoehto. Lukion ja Arteman yhteistyöllä on tarkoitus turvata pelaajaresursseja tulevia vuosia varten. Nyt HU-Kalajoella on vain kahdeksan pelaajaa: Iliya Dimitrov, Teemu Salmela, Teemu Isotalus, Topi Malinen, Jari Tuura, Arto Rautio, Jaakko-Matti Joensuu ja Aivar Vilu. Joukkuetta valmentaa Timo Hihnala. Tavoitteena on tehdä farmisopimus kakkossarjassa pelaavan Himangan Roiman kanssa. HU-Kalajoen tärkein tavoite on sarjapaikan säilyttäminen.

Pelisysteemi

Ykkössarjan lohkovoittaja menee suoraan. Lohkon kakkonen ja kolmonen menevät puolivälieriin. Puolivälierissä lohkojen kakkoset ja kolmoset pelaavat ristikkäiset ottelut ja voittajat menevät välieriin. Sijoille neljä ja viisi sijoittuneiden joukkueiden pelit päätyvät sarjan päättyessä. Lohkojen neljä viimeistä joukkuetta pelaavat ristikkäispelit putoamisesta kakkossarjaan. Voittajat säilyvät ykkössarjassa. Arvontakaavion mukaan ykköslohkon yhdeksäs karsii kakkoslohkon seitsemättä vastaan. Ykköslohkon kahdeksas karsii kakkoslohkon kahdeksatta vastaan, Ykköslohkon seitsemäs karsii kakkoslohkon yhdeksättä vastaan. Ykköslohkon kuudes karsii kakkoslohkon kymmenettä vastaan. Näyttä siltä, että ykköslohkon taso on niin kova, että HU-Kalajoki joutuu karsimaan ykkössarjapaikasta eli sijoittuu ykkössarjassa neljän heikomman joukkoon.

Oulun Etta on ennakkosuosikki

Oulun Ettan tavoitteet ovat korkeammalla luin HU-Kalajoen. Se on tehnyt merkittäviä pelaajahankintoja. SM-liigaa pitkään tahkonnut 34-vuotias 207 cm pitkä latvialainen Salvis Cielavs on heistä tunnetuin. Hänet on valittu kaksi kertaa SM-liigan parhaaksi hakkuriksi. Cielavs on voittanut kaksi SM-kultaa, kolme SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Suomen Cupin voitto hänellä on vuosilta 2006 ja 2007. Yleispelaajana on toinen ulkomaan apu eli 23-vuotias 190 cm pitkä latvialainen Toms Smedins, joka on junioreiden MM-hopeamies beachvolleystä vuodelta 2004. Juha Keihäskoski jatkaa passarina ja uutena nuorena lupauksena on 19-vuotias 194 cm pitkä raahelainen Tommi Eirola. Joukkueessa pelaavat kokeneet Markku Huuskonen 27-vuotias 194 cm pitkä keskitorjuja ja Pekka Piippo 26-vuotias 200 cm pitkä keskitorjuja, liberona 22-vuotias 178 cm pitkä Panu Pahtaja. Joukkueen vahvuuteen kuuluu lisäksi kolme 17-vuotiasta pelaajaa: libero Jussi Mäkinen, yleispelaaja Akusti Karinen ja keskitorjuja Toni Kangaskorte. Joukkuetta valmentaa Olli Kuoksa. Kuoksa on Napakettujen kasvatti ja hän pelasi liigajoukkueen liberona 10 kautta. Kuoksa saavutti sinä aikana SM hopeaa ja SM pronssia

Ensimmäinen haastaja

Kokkolan Tiikerit on panostanut vahvasti tähän kauteen. Antti ja Jussi Kaattari siirtyivät Ylivieskan Kuulan joukkueesta. Antti Kaattari on 23-vuotias 199 cm pitkä yleispelaaja. Jussi Kaattari on 20-vuotias 196 cm pitkä hakkuri. Kyyjärven Kyvystä tuli 22-vuotias 188 cm pitkä passari Tomi Niemi. Yleispelaajaksi tuli 19-vuotias 190 cm pitkä Miika Räsänen. Jani Sippola on 192 cm pitkä 19-vuotias passari, joka siirtyi Saarijärven Pullistuksen ykkössarjan joukkueesta Kokkolaan. Viime kauden joukkueesta jatkavat 191 cm pitkä 27-vuotias Mikko Keskisipilä, 22-vuotias 188 cm pitkä Henri Hölsömäki, libero Janne Heikkilä ja 195 cm pitkä 20-vuotias keskitorjuja Teemu Haka. Tiikereillä on ollut testattavana tsekkiläinen 24-vuotias vasenkätinen 200 cm pitkä yleispelaaja Pavel Kolar sekä 25-vuotias 199 cm pitkä serbialainen keskitorjuja Slobodan Krljic.

Toinen haastaja

Nurmon Jymyn, Seinäjoki Lentiksen, Kauhavan Wisan sekä Ylihärmän Junkkarien yhteistyössä Etelä-Pohjalainen lentopallo sai uuden lippulaivan kun Kuutoset Volley lähtee ykkössarjaan edelliskaudella pelanneen Jymyn paikalle. Monta vuotta ilmassa leijunut ajatus Etelä-Pohjalaisten suurseurojen yhdistymisestä sai viimein viimeisen askeleensa kun Jymyn, Selen, Wisan sekä Junkkarien mieslentopallotoiminta on tulevaisuudessa Kuutoset Volleyn alla, eli tutummin Kuutosten alla. Uusi Etelä-Pohjalaisen lentopallon lippulaiva tulee pelaamaan kotiottelunsa Seinäjoen Urheilutalolla sekä Kauhavan Koulukeskuksella. Tulevaan ykkössarjakauteen kovalla harjoittelurumballa valmistunut Kuutoset Volleyn joukkueen riveihin on liittynyt yli 150 liigaottelun kokemuksella Tuomas Ruuska sekä Henri Haaraniemi. Lisäksi ykkössarjan parhaimmiksi nostajiksi tituleeratut Markus Jokela ja Timo Alanen takaavat nostopelin laadun. Valmennuksen hoitavat yhteistyössä Martti Lahti sekä Risto Hoiska.
Kuutoset Volleyn riveihin on hankittu myös tuttuja kasvoja Pohjanmaalta, kun muun muassa uusi mielenkiintoinen pelaajanimi Janne Tynjälä vahvistaa joukkueen keskimiesosastoa tulevalle kaudelle. Häneltä odotetaankin kovaa läpimurtoa heti kauden alusta lähtien. Muita nimiä Kuutosten riveissä ovat muun muassa nuorten maajoukkueryhmiin kuuluvat/kuuluneet Mikko Peräkoski, Ville Vänskä, Joonas Vuorenmaa, Jouni Hoiska, Iiro Haaraniemi, sekä Janne Paavola.

Kolmas haastaja

Napapiirin Pallo-Kettujen Joukkueessa jatkavat Joel Salmi, Petri Nurmela, Sami-Pekka Laukkanen, Joonas Takkinen, Heikki Kiimalainen, Samuli Kietäväinen, Aleksi Pääkkö ja Janne Majava. Uutena pelaajina joukkueeseen ovat tulleet Aki Mikkola Santasportista ja Esko Tarujärvi Pudasjärven Urheilijoista. Joukkueen valmentajana jatkaa Teemu Mäkikyrö. Suomen Cupin ottelussa Kettujen voiton takuumiehinä olivat Keski-Savon Paterista tullut Petri Piiroinen, paluumuuttaja PerPosta Aki Mikkola ja Kyyjärven Kyvyssä viime kaudella pelannut Niko-Matti Koskela.

HU-Kalajoki nappasi erän Ettalta

Lentopalloilun ykkössarja on käynnistynyt odotusten mukaisesti. HU-Kalajoki pystyi kuitenkin hankkimaan yhden erän lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuvalta Oulun Ettalta, joka voitti Oulussa pelatun ottelun numeroin 3-1 (25-16, 25-11, 28-30,25-16). Suomen Cupin otteluun verrattuna kehitystä HU-Kalajoen joukkueessa on tapahtunut. Brasilialainen 22-vuotias 192 cm pitkä Ramon Silva Almeida Bezerra on selkeä vahvistus joukkueelle. Bezerra istui kuitenkin tämän ottelun vielä penkillä, koska pelilupa ei ollut vielä kunnossa. Kieliongelmat saattavat aluksi vaikeuttaa tilannetta, koska Bezerra puhuu vain portugalin kieltä ja HU-Kalajoen joukkueesta kukaan ei puhu portugalin kieltä. HU-Kalajoen suoritusta voidaan pitää todella hyvänä, vaikka vastaanotossa on vielä toivomisen varaa. Erityisen kunniamaininnan ansaitsee passari Arto Rautio, joka pyöritti HU-Kalajoen peliä varsin mallikkaasti. Ettan hakkuri Salvis Cielavs oli jälleen kentän pistekunkku 21:llä pisteellä. Valmentaja Olli Kuoksa oli myös tyytyväinen Markku Huuskosen ja Ville Sipolan keskipelaamiseen. Erityisesti juuri Ouluun muuttanut Sipola ja passari Keihäskoski alkavat löytää toisensa keskellä. Kahden viikon päästä eli 18.10 HU-Kalajoki saa vieraakseen Kaleva Sportin Kajaanista. Ottelu on erittäin tärkeä HU-Kalajoelle sarjapisteiden kannalta ajateltuna.

Vaasan Kiisto voitti Kuutoset numeroin 3-1 (25-23, 33-31, 24-26,29-27). Kuortane hävisi kotonaan NaPalle numeroin 1-3 (28-26, 18-25, 22-25, 19-25). Tiikerit nuiji Kaleva sportin lattian rakoon Kajaanissa numeroin 0-3 (17-25, 10-25, 14-25). Kuutoset voitti odotetusti NaPan, mutta vain niukasti numeroin 3-2 (23-25, 25-23, 20-25, 25-22, 17-15).

Vaasan Kiisto oli parempi

HU-Kalajoki taisteli mainiosti Vaasan Kiistoa vastaan, mutta joutui kuitenkin tyytymään tappioon numeroin 3-0 (25-21, 25-14, 26-24).

Laihian Monitoimitalolla pelatussa ottelussa HU-Kalajoki johti ensimmäistä erää pitkään aina 20 pisteeseen saakka, mutta tarvittava loppurutistus puuttui ja niin Vaasan Kiisto vei ensimmäisen erän. Toisessa erässä kalajokisten peli sekosi ja sen Vaasan Kiisto vei selkeästi nimiinsä. Kolmannessa erässä kalajokiset pääsivät jo eräpalloon asti, mutta kokeneempi vaasalaisryhmä vei erän nimiinsä 26-24. HU-Kalajoen joukkue oli ehkä liiaksi brassihakkuri Ramon Bezerran varassa.

Seuraava vastustaja HU-Kalajoella on Kyyjärven Kyky, jossa Tiikereitä vastaan pelasi muun muassa maailmanliigan parhaaksi liberoksi palkittu Pasi Hyvärinen sekä kaksi liettualaista pelaajaa Radoslav Adamocic ja 190 cm pitkä passari Oleg Cebialis. Kalajoella onkin odotettavissa todella kova ottelu ensi sunnuntaina eli 1.11.2009
HU-Kalajoki avasi pistetilinsä

HU-Kalajoki voitti Kalevala-Sportin numeroin 3-0 (25-20, 25-20, 25-18) lentopallon ykkössarjan ottelussa sunnuntaina 18.10.2009 Himangan kaarihallissa. Kotijoukkueen hahmo oli brassihakkuri Ramon Bezzera, jonka pommit putoilivat korkealta ja kovaa. Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttui tässä ottelussa virolaispoika Aivar Vilu. Sarjamääräysten mukaan ulkomalaispelaajia saa pöytäkirjassa olla kaksi joten ulkomaalaiskiintiön täyttivät brassihakkuri Ramon Bezerra ja bulgarialainen keskipelaaja Ilya Dimitrov. Ilya Dimitrov on nyt onnellinen viikon vanhan poikalapsen isä joten parhaimmat onnittelut Iliyalle ja perheelle.

HU-Kalajoella on nyt koossa kokenut joukkue, sillä kokenut passari-ikoni Arto Rautio pyörittää peliä mallikkaasti. Kovien ulkomaalaisvahvistusten lisäksi kokeneet Jari Tuura, Teemu Salmela, Teemu Isoalus, Topi Malinen, Marko Hiitola ja Jaakko-Matti Joensuu tuovat joukkueeseen kokemusta. Todellinen testi joukkueelle on seuraava ottelu ensi sunnuntaina 25.10.2009 Laihian monitoimitalossa jolloin vastassa on erittäin kokenut Vaasan Kiisto

Lentopallotrilleri Kalajoella

HU-Kalajoki voitti Kyyjärven Kyvyn erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen ykkösarjan lentopallo-ottelussa Kalajoella numeroin 3-2 (19-25, 23-25, 25-19, 25-15, 15-7). Ottelun hahmo oli kotijoukkueen brassivahvistus Ramon Bezerra 40 pisteellä. Bezerra on ehdottomasti liigatason pelimies, jonka pommit hyökkäyksissä olivat lähes pitelemättömiä. Toinen vahvuus brassilla on syötöissä. Viidennessä ratkaisevassa erässä brassi syötti peräti neljä ässäsyöttöä. Toinen kotijoukkueen tärkeä mies oli bulgarialainen 203 cm pitkä keskipelaaja Iliya Dimitrov, joka onnistui erinomaisesti keskihyökkäyksissä. Pidennetty keskihyökkäys, jossa vastustaja ehtii pudota jo pois torjunnasta, tunnettiin ennen nimellä ”ryssä”. Näitä näyttäviä keskihyökkäyksiä passari Arto Rautio ja Iliya Dimitrov esittelivät runsaslukuisalle kotiyleisölle.

Ensimmäistä erää edettiin tasatahtiin ja ennen kaikkea vieraiden liettualaispelaajat loistivat suorituksillaan. Libero Pasi Hyvärinen ei ollut mukana Kalajoen pelissä. Vieraat siirtyivät kotijoukkueen virheiden ansiosta 4-8 jolloin HU-Kalajoki otti ensimmäisen aikalisän. Sen jälkeen kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 11-11 Bezerran pommien ansioista. Kotijoukkueen vastaanotossa oli epävarmuutta ja niinpä vieraat repäisivät eroksi 17-22. Tätä eroa kotijoukkue ei pystynyt kuromaan enää kiinni vaan vieraat veivät erän numeroin 19-25.

Toisessa erässä kotijoukkue siirtyi jo 10-6 johtoon. Kotijoukkueesta onnistuivat Bezerran lisäksi Iliya Dimitrov ja Topi Malinen sekä hyökkäyksessä passari Arto Rautio. HU-Kalajoki otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 13-12. Kotijoukkue johti erää jo 19-14, kun virhesumman seurauksena vieraat tasoittivat tilanteeksi 22-22. Kotijoukkue teki erän aikana 12 virhettä, joista vastapuoli sai pisteen. Syöttövirheitä tuli peräti viisi ja niinpä vieraat veivät erän nimiinsä numeroin 23-25.

Kolmannessa erässä kotijoukkue otti kentälle Teemu Salmelan, joka on varma pelimies eikä tee virheitä juuri lainkaan. Tämän vaihdoksen seurauksena kotijoukkueen peli parani ratkaisevasti. Kolmatta erää edettiin tasaisesti numeroihin 13-13 saakka. Sen jälkeen kotijoukkue repäisi eroksi 22-16 jolloin Kyyjärven Kyky käytti toisen aikalisän. Tässä vaiheessa kotijoukkueesta loisti keskihyökkääjä Iliya Dimitrov ”ryssillään”. Dimitrov kunnostautui myös torjunnassa. Kotijoukkue vei erän nimiinsä numeroin 25-19.

Neljäs erä oli kotijoukkueen näytöstä alusta alkaen. Varsinkin brassihakkurin pommit putoilivat varmasti kenttään eikä muukaan joukkue tehnyt virheitä juuri lainkaan. Kyyjärven Kyky käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 18-13. Vierasjoukkueen valmentaja katsoi erän menetetyksi tilanteessa 21-14 ja otti liettualaishakkurin penkille levähtämään ja keskittymään viidenteen erään. Kotijoukkue vei neljännen erän numeroin 25-15.

Viides erä oli brassinäytöstä. Ramon Bezerra syötti neljä ja iski viisi pistettä. Iliya Dimitrov ja Topi Malinen tekivät pisteen mieheen sekä Teemu Salmela yhden torjuntapisteen. Loput pisteet tulivat vieraiden virheistä. Erä päättyi murskaavasti 15-7 kotijoukkueelle. Iliya Dimitrovin pistemäärä oli 14 ja Topi Malisen 10 koko ottelussa.

HU Kalajoki syttyi taistelemaan

HU Kalajoki hävisi kotonaan Napapiirin Pallo-Ketuille numeroin 1-3 ( 11-25, 17-25, 25-21, 22-25). Ottelu oli odotetun tasainen ensimmäistä erää lukuun ottamatta. Ensimmäisessä erässä HU Kalajoen pelaajat tekivät 15 virhettä, joista vastapuoli sai pisteen. Tästä johtuen erä meni suurinumeroisesti vieraille. HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 1-5, kun kaikki näytti menevän päin seiniä. Syttöjä kotijoukkue tuhri ensimmäisessä erässä kolme, torjuntapisteitä tuli ainoastaan yksi Teemu Salmelan torjunnalla ja vastaanottovirheitä tuli peräti kuusi kappaletta. Kun pallot eivät nousseet passarille niin passarin passitkin olivat huonoja ja hyökkäysvirheitä tuli kuusi, joista vastustaja sai pisteen. Ensimmäinen erä oli ikävää katseltavaa kotijoukkueen kannalta.

Toista erää HU Kalajoki johti 6-5, mutta NaPa siirtyi johtoon 11-13. Kotijoukkue tasoitti Ramon Bezerran pommeilla tilanteeksi 14-14. Sen jälkeen kenttää hallitsivat vieraiden Arthurs Kiselevs ja Reisjärven poika Niko-Matti Koskela. Nyt erä päättyi numeroihin 17-25 ja tämä johtui siitä, että kotijoukkue pystyi vähentämään virheitään huomattavasti. Heikkoutena olivat edelleen vastaanotot ja torjunta.

Kolmannessa erässä brassi Ramon Bezerra oli liekeissä. Hän jymäytti pallon vastustajan kenttään peräti kymmenen kertaa. On tämä brassi ihmeellinen kaveri. Pystyy iskemään pallon kenttään lähes minkälaisesta passista tahansa. Kolmatta erää kotijoukkue johti 10-7, kun NaPa otti ensimmäisen aikalisän. NaPa kavensi tilanteeksi 14-12, kun HU Kalajoki käytti aikalisänsä. NaPa käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 18-14. Bezerraa kotijoukkueesta säestivät hyvin Teemu Salmela kolmella hyökkäyspisteellä ja yhdellä ässäsyötöllä. Myös Topi Malinen ja Ilia Dimitrov onnistuivat hyökkäyksissään. Erä kotijoukkueelle numeroin 25-21.

Neljättä erää kotijoukkue hallitsi. NaPa oli käyttänyt molemmat aikalisänsä jo tilanteessa 9-5 ja valmentaja kävi kuumana. NaPa tasoitti tilanteeksi 14-13. Yleisöä ihmetytti uusi sääntötulkinta, jonka mukaan pelaaja voi uida verkossa jos ei häiritse vastapuolta. Tämän Napalaiset osasivat. NaPa tasoitti pelin tilanteessa 19-19. Sen jälkeen Niko-Matti Koskelan johdolla napalaiset siirtyivät erä- ja ottelupallotilanteeseen 20-24. Kotijoukkue kavensi Bezerran ja Dimitrovin iskuilla tilanteeksi 22-24, mutta sen lähemmäksi ei NaPa päästänyt vaan katkaisi erän numeroihin 22-25.

NaPa oli ennakkokaavailujenkin mukaan suosikki ja piti pintansa. Sarjan muissa otteluissa Kuortane voitti Kaleva Sportin numeroin 3-1, Kiisto voitti Kyky-Betsetin numeroin 3-0 ja Etta voitti Kuusoset numeroin 3-1 joten kaikki ottelut päättyivät ilman yllätyksiä.

Tiikerit voitti paikalliskamppailun

Kokkolan Tiikerit voitti HU-Kalajoen puhtaasti 3-0 (25-20, 25-19,25-14) Kokkolassa pelatussa ottelussa. Ottelu oli varsin vaisu paikallisotteluksi. Kokkolan Tiikereiden peli oli varsinkin ottelun alussa todella ailahtelevaa. HU-Kalajoella oli mukana seitsemän pelaajaa ja Kokkolan Tiikereillä 12 pelaajaa. HU-Kalajoki taisteli kahdessa ensimmäisessä erässä hienosti johtaen jo toista erää numeroin 10-2. HU-Kalajoen iskuvoima on lähes yksinomaan brassipelaaja Ramon Bezzeran varassa. HU-Kalajoki pelasi omalla tasollaan, mutta Kokkolan Tiikereiden pelissä oli voitosta huolimatta parannettavaa. Suoritusvarmuudessa Mikko Keskisipilä on Kokkolan Tiikereiden paras pelaaja. Keskisipilän syötöt olivat myrkkyä HU-Kalajoen pelaajille. Tiikereiden keskimies Slobodan Kriljic oli Tiikereiden parhaimmistoa. Sen sijaan tsekki Pavel Kolar ei ollut parhaimmillaan. Joukkueidensa parhaina palkittiin passarit HU-Kalajoen Arto Rautio ja Tiikereiden Tomi Niemi. Seuraava vastustaja HU-Kalajoella on sarjakärki Etta Oulusta. Ottelu pelataan Himangalla ensi sunnuntaina kello 18.00. Tämän vuoden viimeinen sarjapeli on sarjatilanteen kannalta tärkeä ottelu Kalevala Sportia vastaan Kajaanissa 20.12.2009
HU-Kalajoelle kylmää kyytiä
HU-Kalajoki sai vieraakseen ykkössarjaa johtavan voittamattoman Oulu Ettan. Ulkona paukkui 13 asteen pakkanen ja sisällä Himangan kaarihallissa Ettan latvilaisten Salvies Cielavskin ja Tom Smedsin tykit. Oululaiset voittivat ottelun puhtaasti 3-0 ( 18-25, 10-25, 12-25). Ottelu kesti 54 minuuttia. Ensimmäisessä erässä HU-Kalajoki taisteli Ramon Bezerran iskujen turvin ja tasahtiin edettiin tilanteeseen 9-10, mutta sen jälkeen oululaiset menivät menojaan. Oulussa HU-Kalajoki pystyi viemään Ettalta erän, mutta nyt sellaista mahdollisuutta ei ollut.

Toisessa ja kolmannessa erässä HU-Kalajoki oli täysin altavastaajan asemassa. Ramon Bezerra otettiin kiinni ja suurimman osan pisteistään HU-Kalajoki sai vastustajan virheistä. HU-Kalajoen joukkueesta olivat poissa sairauden takia Jari Tuura ja Marko Hiitola. Siksi valmentaja Timo Hihnalalla ei ollut käytettävissään yhtään vaihtopelaajaa. Vastustajan peliä voitiin ”viivyttää” vain aikalisillä. Seuraava peli HU-Kalajoella on ensi sunnuntaina Kajaanissa. Siihen peliin on joukkue saatava syttymään, koska pelillä on tärkeämerkitys sarjatilanteen kannalta.


HU-Kalajoelle katkera tappio

HU-Kalajoki hävisi tiukan kamppailun Kajaanissa Kalevala Sportille numeroin 3-2 (25-19, 25-18, 23-25, 22-25, 15-11). Tappio oli todella harmillinen HU-Kalajoen kannalta. Kuutoset voitti Kyyjärvellä KyKyn puhtaasti 3-0. Joulutauolle lähdetään tilanteessa, jossa HU-Kalajoki on lohkossaan seitsemännellä sijalla eli karsijan paikalla. Ykköslohkon kolme viimeistä joukkuetta joutuvat karsimaan sarjapaikastaan kauden päätyttyä kakkoslohkon viimeisten joukkueiden kanssa. HU-Kalajoen kannalta ratkaiseviksi otteluiksi jatkossa tulevat muodostumaan molemmat ottelut Kuortanetta vastaan. Myös peli KyKyä vastaan on merkityksellinen. Kuutosten kenttäpuolustus on niin vahva, että sen murtamisessa HU-Kalajoella lienee ylivoimainen tehtävä. Kuutosia vastaan molemmat pelit ovat vielä jäljellä. On todennäköistä, että HU-Kalajoki joutuu karsimaan paikastaan ykkössarjassa. Ykköslohkon muut karsijat lienevät Kyky ja Kaleva Sport. Mahdollisia karsijoita kakkoslohkosta ovat Mäntän Valo, Laajasalon Voima, Saarijärven Pullistus tai Pielaveden Sampo. Jos HU-Kalajoki saa lopuista otteluista vähintään 6-8 pistettä, niin sillä vältettäneen karsintaan joutuminen.

HU-Kalajoki esitti kauden parastaan

HU-Kalajoki esitti kauden parastaan, kun se hävisi viisieräisessä ottelussa Vaasan Kiistolle numeroin 2-3 (25-22, 23-25, 25-22, 16-25, 12-15). HU-Kalajoki oli tehdä mahtavan yllätyksen, sillä HU-Kalajoella oli mahdollisuus voittaa Vaasan Kiisto puhtaasti 3-0, mutta toisessa erässä pari käsittämätöntä vastaanottovirhettä sekä pari liian matalaa passia ratkaisivat erän Vaasan Kiistolle. HU-Kalajoki johti toista erää jo 23-19, mutta omien virheiden johdosta hävisi erän 23-25.

Ensimmäisessä erässä HU-Kalajoen vastaanotto toimi erinomaisesti ja kotijoukkue karkasi vastustajaltaan tilanteessa 15-15. Ote oli kotijoukkueella ja sen ihmemiehellä brassi Ramon Bezerralla, joka iski pallon kymmenen kertaa lattiaan ja torjui vielä yhden pisteen tämän pommihurjastelun lisäksi. Myös Topi Malinen oli kovassa vedossa ja ratkaisi kotijoukkueelle neljä pistettä. Iliya Dimitrov torjui ja hyökkäsi yhden pisteen arvoisesti. Vaasalaiset olivat ymmällään kotijoukkueen kovasta asenteesta.

Toisessa erässä Ramon Bezerra oli pitelemätön ja iski kotijoukkueelle yhdeksän pistettä, mutta teki kaksi syöttövirhettä. Topi Malinen jatkoi toisessa erässä hurjaa pelitahtia torjumalla kolme pistettä ja hyökkäämällä kahden pisteen arvoisesti. Toisessa erässä Jaakko-Matti Joensuun esitti parastaan hyökkäämällä Iliya Dimitrovin takaa. Näin yllätettiin vastustaja useamman kerran. Erä oli tulossa puhtaasti kotijoukkueelle tilanteessa 23-21, mutta sitten sattui kotijoukkueelle pari käsittämätöntä vastaanottovirhettä ja pari liian matalaa passia. Näin erä livahti vieraille numeroin 23-25.

Pitkältä erätauolta palattiin vaasalaisten komennossa, mutta kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 13-13 ja karkasi sen jälkeen vastustajalta. Bezerra jatkoi vahvaa peliään tekemällä kahdeksan pistettä. Topi Malinen oli liekeissä ja hyökkäsi kolmen pisteen arvoisesti ja syötti myös yhden ässäsyötön. Passari Arto Rautio syötti yhden ässäsyötön, torjui yhden pisteen ja teki kaksi hyökkäyspistettä. Vastaantto toimi erinoamisesti Teemu Salmelan ja Teemu Isotaluksen toimesta. Erä tuli varmasti kotijoukkueelle numeroin 25-22.

Neljännessä erässä kotijoukkueen peli sekosi heikkoon vastaanottoon. Pallo ei noussut eikä Bezerra juhlinut. Vieraat karkasivat 9-18 tavoittamattomaan johtoon. Erä päättyi vieraille numeroin 16-25. Viides erä alkoi vieraiden johdossa ensin 2-6, sitten 6-10, 8-12 ja 10-13. Tämän lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt vaan hävisi viimeisen erän numeroin 12-15. Ottelu oli kuitenkin HU-Kalajoen paras kotiottelu. Voiton avaimet olivat käsissä, mutta tällä kertaa onni ei ollut suosiollinen kotijoukkueelle. Kotijoukkueella oli vain seitsemän pelaajaa. Kotijoukkue tarjosi kotiyleisölle jännitystä koko rahan edestä.

HU-Kalajoelle tappio Kyyjärvellä

HU-Kalajoki kärsi 1-3 ( 22-28, 25-21, 25-20, 25-16). Ottelu oli pääasiassa ulkomaalaisvahvistusten välinen ottelu, jossa KyKyn liettualaiset 24-vuotias 195 cm pitkä Radoslav Adamovic ja 26-vuotias 190 cm pitkä passari Oleg Cebialis vetivät pidemmän korren HU-Kalajoen brassihakkuri Ramon Bezerrasta ja bulgarialaisesta 203 cm pitkästä keskitorjujasta Iliya Dimitrovista.
Ensimmäistä erää HU-Kalajoki johti 8-7 lähinnä Ramon Bezerran ansiosta. Kyky tasoitti pelin tilanteessa 17-17 ja meni sen jälkeen johtoon, kun Arto Raution passi Ramon Bezzerralle jäi liian matalaksi. HU-Kalajoki tasoitti pelin Iliya Dimitrovin torjunnalla. Sen jälkeen Kyky siirtyi Radoslav Adamovichin onnistuneilla suorituksilla 23-21 johtoon ja aina eräpalloon saakka. HU-Kalajoki taisteli ja Ramon Bezerran ässäsyötöllä tilanne oli tasan 24-24. Iliya Dimitrovin torjunnan seurauksena HU-Kalajoki siirtyi eräpallotilanteeseen 25-24. Kyky tasoitti tilanteeksi 25-25 ja siirtyi eräpallotilanteeseen. Bezerra tasoitti tilanteeksi 26-26. Radoslav Adamovic onnistui rutistamaan tarvittavat kaksi pistettä ja erävoiton Kyyjärven Kyvylle.

Toista erää edettiin tasatahtiin. Kyyjärven 29-vuotias 192 cm pitkä keskitorjuja Jukka-Pekka Tuikka tasoitti pelin tilanteessa 11-11. Passari Cebialis siirsi kotijoukkueen 12-11 johtoon kovalla syötöllään. HU-Kalajoen Ramon Bezerra tasoitti pelin tilanteessa 12-12. Sen jälkeen HU-Kalajoki siirtyi kolmen pisteen johtoon tilanteessa 14-17. Chebilas kavensi tilanteeksi 19-20, mutta Bezerra lisäsi vierasjoukkueen johdon tilanteeksi 19-21. Erän ratkaisijaksi nousi Topi Malinen, joka ensin torjui pisteen arvoisesti sekä heti sen jälkeen iski keskeltä pallon vastustajan kentään. Näin oli tilanne 21-24, josta HU-Kalajoki eteni erävoittoon.

Kolmannessa erässä vierailija HU-Kalajoki tasoitti tilanteeksi 13-13. Adamovic siirsi kotijoukkueen 13-16 johtoon. HU-Kalajoen 46-vuotiaan passarin Arto Raution juju puri ja Iliya Dimitrovin keskihyökkäys tuotti tulosta. Tilanne oli 15-16. Adamovic siirsi kotijoukkueen 17-20 johtoon. Topi Malinen kavensi tilanteeksi 19-21. Bezerra oli liian ahne vastapallossa ja piste tuomittiin kotijoukkueelle. Tilanne oli 19-22. Kotijoukkue siirtyi eräpalloon tilanteessa 20-24. Vierailijoiden Ramo Bezerran syöttö menee pitkäksi ja erä menee kotijoukkueelle numeroin 20-25.

Neljännen erän alku oli kotijoukkueelta vahva. Se johti jo 6-2, mutta vierailijoiden Ramon Bezerran ansioista tilanne tasottui 7-7:ään. Adamovicin ässäsyötön jälkeen tilanteessa 12-9 valmentaja Timo Hihnala otti aikalisän. Sen jälkeen kotijoukkue siirtyi lähes tavoittamattomaan 16-10 johtoon. Bezerra ei saanut kunnon passeja ja Iliya Dimotrovin käyttö jäi tässä ottelussa melko vähäiseksi. Sen sijaan vieraiden Adamovic sai ruokaa riittävästi ja tulos oli kovaa jälkeä. Kyky voitti erän peräti 25-16. HU-Kalajoki on liian paljon Bezerran varassa. HU-Kalajoen pitäisi käyttää hyväksi enemmän Topi Malisen ja Iliya Dimitrovin keskihyökkäyksiä sekä Jaakko-Matti Joensuun hyökkäyksiä Iliya Dimotrovin takaa.

HU-Kalajoki voitti Kuortaneen

HU-Kalajoki voitti Kuortaneen ykkössarjan lentopallo-ottelussa puhtaasti 3-0 (25-22, 25-18, 25-22). Ottelu ei noussut kovin korkeatasoiseksi, mutta voitto on tärkeintä. Tämän ottelun ratkaisijaksi kotijoukkueesta nousi pitkältä sairaslomalta palannut Jari Tuura, joka toi HU-Kalajoen joukkueeseen selvää lisävoimaa. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli lähes koko ajan niskan päällä, mutta vieraat käväisivät johdossa tilanteessa 18-19, jonka jälkeen kotijoukkue Ramon Bezerran ja Jari Tuuran iskulyönneillä katkaisi erän kotijoukkueelle. Bezerra joutui lyömään lähes mahdottomista passeista, mutta pystyi niistäkin tekemään seitsemän pistettä kotijoukkueelle.

Toinen erä oli kotijoukkueen täydellistä hallintaa. Kotijoukkue sai toisessa erässä koko ottelun ensimmäiset torjuntapisteensä, kun Jari Tuura ja Topi Malinen ehtivät pallon eteen. Muutoin torjuntapeli oli varsin vaisua. Ramon Bezerra iski kolme pistettä ja syötti kaksi ässäsyöttöä toisessa erässä. Jari Tuura ratkaisi pallon kolmesti kotijoukkueelle. Iliya Dimitrov ja Teemu Salmela ratkaisivat kahdesti. Kotijoukkue nosti varsin hyvin, mutta jostain syystä passien kirjo oli liian suuri. Ramon Bezerra ei saanut montakaan kunnollista passia, mutta lähes aina hän onnistui mahdottomistakin paikoista.

Kolmannen erä kotijoukkue taisteli kotivoitoksi. Vieraat johtivat erää jo 16-20 ennen kuin kotijoukkue heräsi. Takaa-ajon sankareita olivat Ramon Bezerra, Jari Tuura ja Iliya Dimitrov. Bezerra iski seitsemän pistettä ja torjui yhden pisteen. Tuura iski kaksi pistettä ja syötti yhden. Dimitrov iski kolme pistettä. Tärkeintä oli kuitenkin voitto, mutta pelin taso oli varsin keskinkertainen. Jari Tuuran paluu kentälle toi tarvittavaa tehoa jotta ottelu voitettiin. Seuraava peli on juuri Kuortanetta vastaan.
Kotisalissa HU-Kalajoella on erityispiirre, mitä tuskin mistään muualta Suomesta löytyy: musiikki soi korvia huumaavasti koko ottelun ajan ja kuulutukset ovat järkyttävän kovaäänisiä. Kuuluttaja ei sääli yleisöä, vaan rakastaa omaa ääntään.
HU-Kalajoella hukkareissu Kuortaneelle
Kuortane voitti puhtaasti 3-0 (25-23, 25-20. 25-19) ykkössarjan lentopallo-ottelussa Kuortaneella. Tappio HU-Kalajoelle tiesi entistä tukalampaa tilannetta. HU-Kalajoen libero Teemu Isotalus oli sairaana ja niinpä HU-Kalajoki oli matkassa vain seitsemällä pelaajalla. Teemu Salmela toimi liberona tässä ottelussa ja Topi Malinen otti yleispelaajan paikan. HU-Kalajoella oli aloitusten vastaanotossa vaikeuksia ja luonnollisesti tämä vaikutti passi- ja hyökkäyspeliin. Ramon Bezerra ja Iliya Dimitrov onnistuivat tässä ottelussa kalajokisista parhaiten, mutta Bezerra ei päässyt sille tasolle kuin hänen normaalipelinsä on ollut. HU-Kalajoki on nyt sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja matkustaa ensi lauantaina Rovaniemelle NaPan vieraaksi

HU-Kalajoki vei yhden erän

HU-Kalajoki vieraili ykkössarjan lentopallo-ottelussa Napan vieraana Rovaniemellä ja kärsi tappion 3-1 (25-23, 25-16, 22-25, 25-22). Tulosta voidaan pitää hyvänä, sillä HU-Kalajoen hakkuri brassi Ramon Bezerra istui vaihtopenkillä. Häntä tuurasi virolainen Aivar Vilu. HU-Kalajoen valmentaja Timo Hihnala lepuutti käsivaivaista Ramon Bezerraa tärkeitä karsintasarjan otteluita varten. HU-Kalajoki kohtaa 14.2. Kuutoset Seinäjoella ja 21.2. saman joukkueen Kalajoella. Sarjan viimeisessä ottelussa HU-Kalajoki saa vieraakseen Tiikerit Himangan Urheiluhalliin 28.2.
On tärkeää saavuttaa mahdollisimman hyvät lähtöasetelmat karsintasarjaan. Lentopalloliiton ohjeiden mukaan neljä heikointa joukkuetta pelaavat pelit ristikkäisotteluina. Pudotuspelien häviäjät pelaavat ristikkäisottelu putoamisesta. Otteluiden häviäjät putoavat kakkossarjaan.
HU-Kalajoelle tappio Seinäjoella

Kuutoset voitti HU-Kalajoen suoraan kolmessa erässä tiukan kamppailun numeroin 3-0 (25-18,25-23,26-24). HU-Kalajoen kannalta tappio ratkaiseva, sillä tämä tappio varmisti sen, että HU-Kalajoki joutuu karsimaan sarjapaikastaan eli sijoittuu ykköslohkossa neljän heikoimman joukkueen joukkoon. HU-Kalajoella on kaksi ottelua jäljellä. Molemmat ovat kotiotteluita. Ensin vastassa on Kuutoset ja sitten Tiikerit. Kalevala Sportilla on yksi ottelu jäljellä. Se on Kuutosia vastaan kotona. HU-Kalajoen todennäköinen sijoitus on sarjassa toiseksi viimeinen ja silloin ristiinkarsinnassa vastaan tulee kakkoslohkon kolmanneksi viimeinen joukkue.

HU-Kalajoki voitti Kuutoset

HU-Kalajoki esitti kauden parastaan ja voitti Kuutoset kotonaan numeroin 3-1 (19-25, 25-23, 25-19, 26-24). HU-Kalajoki johti ensimmäisen erän alkua tilanteeseen 8-8 saakka. Vähitellen Kuutoset sai pelinsä käyntiin ja HU-Kalajoen valmentaja Timo Hihnala käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 11-14. Aikalisä auttoi sen verran, että kotijoukkue kavensi tilanteeksi 13-15. Hihnala otti toisen aikalisän tilanteessa 13-17. Kotijoukkue kavensi tilanteeksi 18-21 jolloin Kuutoset käyttivät ensimmäisen aikalisänsä. Kotijoukkueen virheiden ansiosta Kuutoset voittivat ensimmäisen erän. Ramon Bezerra iski kotijoukkueen pisteistä yhdeksän, joukkueen kapteeni Jari Tuura kolme, Iliya Dimitrov yhden ja passari Arto Rautio yhden.

Toiseen erään tuli latautunut HU-Kalajoki Arto Raution esimerkillisesti piiskatessa joukkuetta hyviin suorituksiin. Erää edettiin tasatahtiin aina tilanteeseen 10-10. Sen jälkeen kotijoukkue siirtyi johtoon, mutta Kuutoset tasoitti tilanteeksi 14-14 ja siirtyi johtoon 15-16 jolloin HU Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän. Kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 20-20 ja siirtyi johtoon 21-20, jolloin Kuutoset käytti ensimmäisen aikalisän. Kuutoset siirtyi 22-23 johtoon, mutta kotijoukkue siirtyi 24-23 johtoon. Silloin Kuutoset käytti toisen aikalisänsä. Siitä ei ollut apua sillä kotijoukkue katkaisi erän numeroin 25-23. Bezerran saldo tässä erässä oli viisi tehopistettä, joista yksi oli ässäsyöttö. Iliya Dimitrov teki neljä pistettä, joista yksi oli torjuntapiste. Jaakko-Matti Joensuu teki kolme pistettä ja Jari Tuura kaksi pistettä ja Teemu Salmela sekä Arto Rautio pisteen mieheen.

Kolmannessa erässä Arto Rautio piiskasi joukkueettaan tehokkaasti. Kotijoukkue repäisi erän alussa jo 8-3 johdon jolloin Kuutoset käytti ensimmäisen aikalisän. Kotijoukkue pelasi kuin hurmiossa ja repi eron jo 15-7:ään. HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 16-12. Kuutoset käytti toisen aikalisän tilanteessa 20-14. Kotijoukkue käytti toisen aikalisän tilanteessa 22-18. Kotijoukkueen kapteeni Jari Tuura oli liekeissä tässä erässä ja tinttasi pallon kenttää neljä kertaa. Toinen erän sankari oli Iliya Dimitrov kolmella hyökkäyspisteellä ja kahdella torjuntapisteellä. Bezerran saldo oli neljä hyökkäyspistettä ja yksi syöttöpiste. Jaakko-Matti Joensuun syötti yhden pisteen ja passari Arto Rautio teki yhden hyökkäyspisteen.

Neljännessä erässä kotijoukkue jatkoi vahvaa esitystään ja siirtyi 8-5 johtoon jolloin Kuutoset käytti ensimmäisen aikalisän. Kotijoukkue oli kuitenkin koko ajan niskan päällä vaikka Kuutoset kavensi tilanteeksi 15-13. Sen jälkeen juhli kotijoukkueen brassihyökkääjä Ramon Bezerra ja kotijoukkue siirtyi turvallisen tuntuiseen 19-14 johtoon jolloin Kuutoset käytti toisen aikalisän. Sen jälkeen Kuutoset taisteli ja kavensi ensin tilanteeksi 21-18 jolloin HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän. Vieraat olivat päättäneet taistella ja tasoittivat pelin erä- ja ottelupallotilanteessa. Kotijoukkueen vahva taistelutaho tuotti tulosta ja tärkeä erävoitto kirjattiin numeroin 26-24. Tämä oli HU-Kalajoen kauden parasta peliä. Kotijoukkueesta Topi Malinen oli poissa sairauden takia ja tämä ehkä hieman heikensi torjuntapeliä. Nyt näyttää siltä, että HU-Kalajoki on valmis karsintapeleihin. Asenne ja voitontahto on kohdallaan. Vastaanotto on kunnossa ja libero Teemu Isotalus pelasi lähes virheettömän ottelun.

HU-Kalajoki valmistautui karsintaan

HU-Kalajoki hävisi Kokkolan Tiikereille ykkössarjan viimeisessä runkosarja pelissä numeroin 3-0 (25-18,25-18,25-19). Ottelulla ei ollut sarjatilanteen kannalta mitään merkitystä, sillä Tiikerit oli varmistanut paikkansa SM-liigakarsinnan välieriin sijoittumalla runkosarjassa toiseksi ja HU-Kalajoki joutuu putoamiskarsintaan sijoituttuaan sarjassa seitsemänneksi. HU-Kalajoki saa vastaansa kakkoslohkon yhdeksännen eli Mäntän Valon, jonka se kohtaa ensi viikonvaihteessa vieraissa ja toinen peli pelataan kahden viikon päästä Himangalla. Voittaja säilyy sarjassa ja häviäjä jatkaa karsintoja.

HU-Kalajoki on saanut peliinsä varmuutta viime peleissä enemmän ja siksi se pystyi varsin hyvin Tiikereiden kyydissä. Ensimmäisen aikalisän valmentaja Timo Hihnala käytti tilanteessa 7-11 ja toisen tilanteessa 9-15. Ramon Bezerra iski kolme hyökkäyspistettä ja syötti yhden. Jari Tuura hankki kaksi hyökkäyspistettä keskihyökkäyksillä. Passari Arto Rautio jujutti kaksi kertaa näyttävästi Tiikereiden kenttään. HU-Kalajoki ei vielä ensimmäisessä erässä saanut peliään kunnolla käyntiin.

Toista erää HU-Kalajoki johti 7-6, mutta sitten sattui pieni notkahdus ja Tiikerit siirtyi 9-11 johtoon, jolloin Timo Hihnala käytti ensimmäisen aikalisän. HU-Kalajoelle tuli muutama puolustusvirhe ja niin tilanne oli11-16, jolloin HU-Kalajoki käytti toisen aikalisänsä. Bezerra iski neljä hyökkäyspistettä ja Jaakko-Matti Joensuun yhden ja syötti kaksi ässäsyöttöä.

Kolmannessa erässä edettiin tasatahtia tilanteeseen 15-15, jonka jälkeen HU-Kalajoelle tuli jälleen notkahdus. Timo Hihnala käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 15-17. HU-Kalajoki taisteli tilanteeksi 17-19, mutta sen jälkeen Tiikerit menivät menojaan. Bezerra iski viisi hyökkäyspistettä, Dimitrov torjui kaksi pistettä ja keskihyökkäyksellä hankki yhden pisteen. Tuura sai kaksi hyökkäyspistettä samoin kuin Jaakko-Matti Joensuu.

HU-Kalajoki sammutti Mäntän Valon 7.3.2010

HU-Kalajoki voitti ensimmäisen ristiinkarsintaottelunsa Mäntän Valoa vastaan numeroin 2-3 ( 17-25, 25-21, 31-29, 18-25, 15-17). Mäntän Valo saapuu viikon päästä Himangalle ja silloin HU-Kalajoen on voitettava viimeinen erä.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue MäVa siirtyi 3-0 johtoon, mutta HU-Kalajoki tasoitti tilanteeksi 3-3. Sitten edettiin tasatahtia 10-10:een. HU-Kalajoki repäisi sen jälkeen kolmen pisteen kaulan numeroihin 12-15 ja edelleen numeroihin 15-21. Tässä vaiheessa erä oli käytännössä sinettiä vaille ja niin HU-Kalajoki vei erän numeroin 17-25.

Toisessa erässä kotijoukkue MäVa aloitti vahvasti siirtyen ensin 5-2 johtoon ja sen jälkeen ero repesi jo 9-4:ään. Erittäin tarkka tuomarilinja tuotti vaikeuksia kalajokisille. Kotijoukkue jatkoi vahvaa peliään ja niin tilanne oli taululla 19-12. HU-Kalajoki piristyi ja kavensi tilanteeksi 19-15. Kotijoukkue lisäsi höyryä ja siirtyi tavoittamattomaan johtoon 23-19. Näin erä meni kotijoukkueelle numeroin 25-21.

Kolmannessa erässä pitkältä tauolta palanneet pelaajat oli taistelutahtoa täynnä. Tasatahtia edettiin numeroihin 12-12. Sen jälkeen kotijoukkue repäisi eron 18-13. HU-Kalajoki kavensi tilanteeksi 22-21 ja tasoitti erän tilanteessa 24-24. Erävoiton hakeminen ei onnistunut kummaltakaan joukkueelta heti, vaan mentiin tilanteeseen 29-29. Sen jälkeen HU-Kalajoki epäonnistui hyökkäyksessä ja ylitti myös keskirajan. Näin erä MäVa:lle numeroin 29-31.

Neljännessä erässä sisuuntunut HU-Kalajoki pelasi hurmiossa Ilya Dimitrovin esimerkin siivittämänä ja siirtyi 2-8 johtoon. Erä oli HU-Kalajoen hallinnassa ja pian oli taululla numerot 12-19 ja erä oli käytännössä HU-Kalajoen heiniä. Erä vieraille numeroin 18-25.

Ratkaisen viidennen erän MäVa aloitti vahvasti johtaen 6-3, mutta HU-Kalajoki tasoitti pelin tilanteessa 8-8. Tasatahtia edettiin numeroin 13-13. HU-Kalajoki siirtyi johtoon 14-15 ja katkaisi erän numeroihin 15-17. Näin HU-Kalajoki voitti ottelun numeroin 3-2. Seuraava ottelun ensi sunnuntaina Himangalla jolloin HU-Kalajoen on voitettava ottelu säilyttääkseen sarjapaikkansa. Ensi sunnuntaina otteluun tarvitaan äänekäs kannustusjoukko kotijoukkueen tueksi, sillä Mäntän Valo on voitettava vaikka lisäerän kautta. Siis ensi sunnuntaina kansa suuntaa Himangan urheiluhallille katsomaan todellista jännityskamppailua.

Epäoikeudenmukainen karsinta

Kaleva Sport luopui lentopalloilun ykkössarjapaikastaan. Tämä merkitsi sitä, että Saarijärven Pullistus säilytti sarjapaikkansa ilman karsintaan. Laajasalon Voima ja Kyyjärven Kyky olivat sopineet vain yhdestä pelistä. Laajasalon Voiman hävisi Kyyjärvellä Kyvylle puhtaasti 3-0. Näin Kyyjärven Kyky varmisti sarjapaikkansa. Näin teki myös Laajasalon Voima, jonka seuraava vastustaja olisi ollut Kalevala Sport, joka luopui sarjapaikastaan. Näin Laajasalon Voima säilytti sarjapaikkansa käytännössä ilman karsintaa. Sarjapaikastaan joutui karsimaan todellisuudessa ainoastaan Mäntän Valo ja HU-Kalajoki. Pielavesi voitti yllättäen Kuortaneen ja säilytti sarjapaikkansa ykkössarjassa. Kuortane säilyy ykkössarjassa vaikka häviäisi kaikki pelit, sillä maajoukkuenuorille on varattu paikka ykkössarjaan. Todelliset karsijat ovat vain Mäntän Valo ja HU-Kalajoki. Menettely ei ole oikeudenmukainen. On täysin varmaa, että Suomen Lentopalloliitto joutuu korjaamaan pudotuspelikäytäntöä, koska nyt vain kaksi kahdeksasta joukkueesta joutuu todellisuudessa karsimaan sarjapaikastaan.

Mäntän Valon joukkueen pelaajista

Mäntän Valo on sekoitus todellisia konkareita ja juniori-ikäisiä pelimiehiä. Parhaassa iässä olevia pelureita edustavat suuren vastuun joukkueen pelistä kantava monipuolinen yleispelaaja Antti Leppänoro ja keskimies Jussi Salmi. Hyökkäysvastuusta kantaa suurimman osan Latvian entinen maajoukkuemies Ilmars Balodis, joka on pelannut Suomen SM-liigassakin lähes sata ottelua NaPan ja Ettan riveissä. SM-liigan lisäksi Balodis on pelannut Latvian, Sveitsin ja Viron pääsarjoissa. 204-senttinen latvialaiskolossi pelaa hakkurina. Yleispelaajina esiintyvät joukkueen johtohahmo Antti Leppänoro, Matti Vuokko ja brasilialaisvahvistus Claudino Severino. Vuokko on pelannut kauden aikana myös keskellä ja Severino liberona. Keskariosastoa edustavat nuori lupaus Karl Külaots ja Jussi Salmi. Liberon tontilla on kauden aikana vieraillut useampikin pelaaja.

Mäntän Valo sijoittui ykkössarjan kakkoslohkossa toiseksi viimeiseksi voitettuun sarjakauden aikana vain neljä peliä. Saarijärven Pullistus kaatui kaksi kertaa numeroin 3-1, Laajasalon Voima samoin numeroin 3-1 ja Kontiolahden Iskun numeroin 3-0.

HU-Kalajoki säilyi ykkössarjassa 14.03.2010

HU-Kalajoki voitti hengettömän Mäntän Valon toisessa karsintasarjan ottelussa puhtaasti 3-0 (27-25, 25-20, 25-19). HU-Kalajoen tärkein pelaaja Ramon Bezerra oli loukannut nilkkansa perjantaiharjoituksissa eikä pystynyt pelaamaan täysitehoisesti. Joukkueen kapteeni Jari Tuura oli kuitenkin liekeissä ja passari Arto Rautio elämänsä kunnossa. Ilya Dimitrov pelasi erinomaisen virheettömän pelin. Mäntän Valon joukkue oli voitontahdoton ja alistunut. Heti ensimmäisessä erässä kotijoukkue otti isännän otteet ja tilanteessa 4-0 Mäntän Valo käytti ensimmäisen aikalisänsä. Tilanteessa 12-4 Mäntän Valo käytti jo toisen aikalisänsä. Mäntän Valon hakkuri Ilmars Balodis oli kuin varjo parhaimmista ajoistaan. HU-Kalajoen peli notkahti pahasti ja Mäntän Valo kavensi tilanteeksi 15-9 jolloin HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisänsä. Tilanteessa 16-14 HU-Kalajoki käytti toisen aikalisänsä. Kotijoukkue johti 21-17 ja sen jälkeen vieraat kavensivat tilanteeksi 22-21. Ensimmäisen eräpallon kotijoukkue sai tilanteessa 24-23. Vieraat tasoittivat. Toisen eräpallon kotijoukkue sai tilanteessa 25-24, mutta vieraat tasoittivat. Kolmannen eräpallon kotijoukkue sai tilanteessa 26-25 ja sen tilanteen kotijoukkue käänsi erävoitoksi.
Ensimmäisessä erässä jalkavaivainen Ramon Bezerra teki seitsemän pistettä. Joukkueen kapteeni Jari Tuura oli liekeissä ja syötti yhden ässän, teki kaksi hyökkäyspistettä ja otti kolme torjuntapistettä. Ilya Dimitrov otti neljä torjuntapistettä ja teki yhden hyökkäyspisteen. Arto Rautio ja Teemu Salmela tekivät kumpikin yhden hyökkäyspisteen.

Toinen erä alkoi tasaisemmin. Erä eteni tasatahtiin aina tilanteeseen 15-15 saakka, jonka jälkeen kotijoukkue siirtyi 18-16 johtoon. Tällöin Mäntän Valo käytti ensimmäisen aikalisänsä. Kotijoukkueen voitontahtoinen peli jatkui ja joukkue siirtyi 21-16 johtoon jolloin Mäntän Valo käytti toisen aikalisänsä. Kotijoukkue jatkoi vahvasti siirtyi 24-17 johtoon ja varmisti erävoiton numeroin 25-20. Tämä erävoitto katkaisi Mäntän Valon selkärangan ja vierasjoukkue menetti toivonsa otteluvoitosta. Toisen erän sankari oli ilmiömäisen pelannut passari Arto Rautio, joka teki kolme pistettä. Toinen kotijoukkueen hahmo oli joukkueen kapteeni Jari Tuura, joka torjui yhden ja teki kolme hyökkäyspistettä. Ramon Bezerra joutui kipeän jalkansa takia tyytymään vain jujupalloihin, mutta teki niilläkin neljä hyökkäyspistettä.

Kolmannen erä kotijoukkue aloitti vahvasti ja Mäntän Valo joutui käyttämään ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 9-6. Toisen aikalisänsä vierasjoukkue käytti tilanteessa 15-9. Kotijoukkue HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 18-12 ja toisen aikalisän tilanteessa 22-18. Rampa Ramon Bezerra ratkasi erä- ja otteluvoiton. Hän oli kolmannen erän sankari syöttämällä yhden ässän, torjumalla kaksi pistettä ja hyökkäämällä seitsemän pistettä. Ilya Dimitrov syötti yhden ässän ja hyökkäsi kolmen pisteen arvoisesti lähinnä ns. ryssillä, joissa vastustaja ehtii pudota maahan ennen kuin hyökkääjä iskee pallon lattiaan. Jari Tuura torjui kaksi pistettä ja hyökkäsi kahden pisteen arvoisesti. Jaakko-Matti Joensuu teki kaksi hyökkäyspistettä. Illan erikoisuuksiin kuuluu myös Arto Raution ässäsyöttö hyökkäyspisteen lisäksi.

HU-Kalajoki varmisti näin paikkansa ykkössarjassa

Himangan Urheilijat kaudella 2011-2012

# 1 Marko Hiitola Yleispelaaja/Hakkuri/Keskitorjuja "Pelimies valmentajan mieleen"
# 2 Willian Ricardo Santa Maria Passari "Tahtoa löytyy"
# 4 Leandro de Souza Hakkuri/Yleispelaaja "Aika korkialta lähteepi"
# 5 Ramon Bezerra Yleispelaaja/Hakkuri "Hymypoika"
# 6 Aapo Oulasmaa Yleispelaaja/Hakkuri "Mulla on vasen väli"
# 7 Joni Mattila Keskitorjuja "Voimaa saattaapi olla"
# 8 Jari Tuura Keskitorjuja "Vauhtia pitää olla"
# 10 Arto Rautio Passari "Saattaapi kokemusta löytyä"
# 11 Iiro Lokasaari Libero "Nostaminen on tuttua hommaa"

Ei kommentteja: